Τα αιτήματα των Δικαστικών Ενώσεων εν όψει της πανδικαστικής συγκέντρωσης

0

Τα χρόνια, σοβαρά προβλήματα της Ελληνικής Δικαιοσύνης που αντανακλούν στους έλληνες πολίτες και ο κίνδυνος που εγκυμονούν στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης σε μια κρίσιμη για την χώρα μας περίοδο αποτελούν σύμφωνα με ανακοίνωση των Δικαστικών Ενώσεων Ελλάδας τα θέματα της Πανδικαστικής Συγκέντρωσης την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 13 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών (Λεωφ. Αλεξάνδρας & Δέγλερη).

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που θα συζητηθούν στη συγκέντρωση είναι τα εξής:

1. Οι συνέπειες που προκύπτουν από την ολιγωρία και ανικανότητα της Πολιτείας να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα χρόνια προβλήματα που αφορούν:

την οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της δικαστικής λειτουργίας,
την αναβάθμιση των απαράδεκτων και αναχρονιστικών συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης, που χαρακτηρίζονται από τριτοκοσμικές κτιριακές υποδομές, έλλειψη μηχανοργάνωσης, γραμματειακής υποστήριξης και υλικοτεχνικών μέσων και
τη διόγκωση της δικαστηριακής ύλης και την καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης.

2. Η έλλειψη ευαισθησίας και μιας νέας οπτικής εκ μέρους της Πολιτείας, η οποία επί δεκαετίες αγνοεί εσκεμμένα τα χρόνια προβλήματα της δικαστικής λειτουργίας, τα οποία παραμένουν άλυτα παρά τις επίσημες κατά καιρούς διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου και

3. Οι θεσμικά μη ανεκτές συμπεριφορές της Πολιτικής Εξουσίας που προσποιείται συνέχεια ότι σέβεται την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης, χωρίς να λαμβάνει και τα αναγκαία μέτρα για την κατοχύρωσή της.

Στη συγκέντρωση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων, Δικηγορικών Συλλόγων, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κ.ά.

Σχόλια