Τα νέα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού

0

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη από το ν. 3784/2009 διαδικασία ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Κ.Χατζηδάκης απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, την πρόταση ορισμού Προέδρου και Εισηγητών για την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η πλήρης σύνθεση της Επιτροπής, όπως προτείνεται από τον κ. Χατζηδάκη, έχει ως εξής: Πρόεδρος: Ο αντιπρόεδρος ε.τ. του Αρείου Πάγου κ.Δημήτριος Κυριτσάκης είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Εισηγητές: Ανδρέας Μαρκάκης, Γιάννης Μπιτούνης, Ασημάκης Κομνηνός, Δημήτρης Λουκά Λοιπά Τακτικά Μέλη: Νίκος Τραυλός, Βασίλης Νικολετόπουλος, Δημήτρης Δανηλάτος, Δημήτρης Αυγητίδης Αναπληρωματικά Μέλη: Αδαμαντία Καλούδη, Αργύρης Οικονόμου, Φραγκίσκος Αρμάος, Μιχάλης Τσαγκατάκης, Πηνελόπη Παπανδροπούλου.
Ο Δημήτριος Κυριτσάκης είναι Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ.. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Υπήρξε Πρόεδρος και μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών. Με ενασχόληση στο παρελθόν σε θέματα εμπορικού δικαίου και πτωχεύσεων. Ο Ανδρέας Μαρκάκης είναι Αρεοπαγίτης ε.τ.. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών (LLM) από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά. Ο Γιάννης Μπιτούνης είναι Χημικός Μηχανικός. Ανώτερο στέλεχος επιχειρήσεων επί πολλά χρόνια. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος. Ο Ασημάκης Κομνηνός είναι Δικηγόρος. Κατέχει διδακτορικό από το European University Institute της Φλωρεντίας, και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και του Cambridge, με ειδίκευση σε θέματα ανταγωνισμού.
Ο Δημήτρης Λουκάς είναι Νομικός. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών (LLM) από το Πανεπιστήμιο Columbia στις ΗΠΑ. Είναι στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Νίκος Τραυλός είναι Καθηγητής Οικονομίας με σπουδές στις ΗΠΑ. Έχει διδάξει στο Boston College, στο City University of New York, στο New York University, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο ALBA. Ο Βασίλης Νικολετόπουλος είναι Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Stanford στις ΗΠΑ. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων. Ο Δημήτρης Δανηλάτος είναι Οικονομολόγος με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λωζάννης στην Ελβετία. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας και Εξωτερικού Εμπορίου. Ο Δημήτρης Αυγητίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Η Αδαμαντία Καλούδη είναι Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου.
Ο Αργύρης Οικονόμου είναι επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της ΔΕΗ ΑΕ. Ο Μιχάλης Τσαγκατάκης είναι Δικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα Εμπορικού Δικαίου.

Σχόλια