Τέλος στις καθυστερήσεις

0

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας εξέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης τα προβλήματα του κλάδου με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των αποφάσεων και το καθεστώς ανασφάλειας και φόβου των δικαστών να πρωτοστατούν.

Οι δικηγόροι ζήτησαν, επίσης, ισότιμη συμμετοχή δικαστών και δικηγόρων στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του υπουργείου Δικαιοσύνης, την απαγόρευση διορισμού συνταξιούχων δικαστών σε δημόσιες θέσεις, τη συμμετοχή δικηγόρων στο συμβούλιο φυλακών και την εφαρμογή του νέου νόμου για την επιθεώρηση, ο οποίος προβλέπει συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης εξέφρασε τη δέσμευσή της κυβέρνησης για την βελτίωση των κτιριακών και άλλων υποδομών που αφορούν στα Δικαστικά Μέγαρα και στις φυλακές και ανακοίνωσε ότι είναι είναι έτοιμα να κατατεθούν στη Βουλή νομοσχέδια της Σχολής Δικαστών και της Εθελουσίας Εξόδου.

Όσον αφορά τον Κώδικα περί Δικηγόρων, ετέθη από κοινού με τους Δικηγόρους η ημερομηνία της 31/8/08 ως προθεσμία για να ολοκληρωθεί.

Σχόλια