Τεράστια προβλήματα συμφόρησης στο Εφετείο Αθηνών

0

Τεράστια προβλήματα συμφόρησης και ανεπάρκειας προσωπικού εντοπίζονται στο Εφετείο Αθηνών, εν όψει της έναρξης του νέου δικαστικού έτους, με αποτέλεσμα δεκάδες δίκες, με μεγάλη σημασία για την κοινωνικοοικονομική ζωή της χώρας, να βρίσκονται «στον αέρα».

Υπενθυμίζεται, ότι στο Εφετείο Αθηνών βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή αναμένεται να διεξαχθούν,
οι περισσότερες δίκες πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων, με εμπλεκόμενους οικονομικούς παράγοντες, επιχειρηματίες και πρώην κρατικούς αξιωματούχους. Η έλλειψη δικαστικού και εισαγγελικού προσωπικού και η περιορισμένη κτηριακή υποδομή έχουν οδηγήσει τους δικαστικούς λειτουργούς του μεγαλύτερου δευτεροβάθμιου δικαστηρίου της χώρας σε έντονο προβληματισμό.

Παράλληλα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), με σχετική ανακοίνωσή της, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της για την περιορισμένη αύξηση οργανικών θέσεων Εισαγγελέων και Αντεισαγγελέων Εφετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ένωση, οι σχετικές θέσεις αυξήθηκαν μόλις κατά μία (1) για τους Εισαγγελείς Εφετών και κατά επτά (7) για τους Αντεισαγγελείς, ενώ για την κάλυψη των αναγκών της δικαιοσύνης χρειαζόταν τουλάχιστον τριπλάσια αύξηση. Η ΕΕΕ διαμαρτύρεται, καθώς παρά τα επανειλημμένα αιτήματά της και παρά τη διαβεβαίωση του υπουργού Δικαιοσύνης για δημιουργία είκοσι τεσσάρων (24) νέων εισαγγελικών εδρών, μέχρι το 2015, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν ενέκρινε τη σχετική δαπάνη, συμβάλλοντας, όπως καταγγέλλουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί, στην αποδυνάμωση της δικαιοσύνης και στην προσβολή της ανεξαρτησίας των λειτουργών της.
 

Σχόλια