Τέσσερις δικαστές παραπέμπονται στην Ολομέλεια του ΑΠ

0

Τέσσερις δικαστές παραπέμπονται με το ερώτημα της οριστικής παύσης στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, για ανάμειξη τους στο παραδικαστικό κύκλωμα. Τα ονόματα των τριών ανακοινώθηκαν επισήμως σήμερα από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γιώργο Κάπο. Πρόκειται για τον αντιεισαγγελέα εφετών, Νίκο Αθανασόπουλο και τις πρωτοδίκες, Παναγιώτα Τσέβη και Αντωνία Ηλία. Όσον αφορά τον πρόεδρο πρωτοδικών Λεωνίδα Στάθη, που είναι ο τέταρτος από τους δικαστές που παραπέμπονται στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, θα ασκηθεί συμπληρωματική πειθαρχική δίωξη για δωροδοκία και γι αυτό το θέμα κλήθηκε να καταθέσει την Πέμπτη.

Ο κ. Κάπος σε δηλώσεις του σημείωσε: «Δεν πρόκειται να διστάσουμε μπροστά σε κανένα εμπόδιο σε κανέναν αριθμό. Θα κοπούν κεφάλια εκεί όπου τα όργανα της δικαιοσύνης θα θεωρήσουν ότι έτσι θα πρέπει να γίνει».

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες και αναμένεται η παραπομπή στην Ολομέλεια του ΑΠ και άλλων τεσάρων δικαστικών, αφού υπάρχουν στοιχεία σε βάρος τους. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναμένεται να συνεδριάσει τον Απρίλιο.

Σχόλια