Τέσσερις δικογραφίες από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή και την Ευρωβουλή

0

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέστειλε συνολικά τέσσερις δικογραφίες, εκ των οποίων δύο στην Βουλή και δύο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα άρθρα 86 και 62 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών και βουλευτών αντίστοιχα, καθώς και σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα των Συνθηκών της ΕΕ περί ευθύνης των ευρωβουλευτών.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό Κοινοβούλιο καλείται να αποφανθεί εάν πρέπει να κινηθεί η διαδικασία περί ευθύνης υπουργών για τον υπουργό Οικονομικών, κ.Γκίκα Χαρδούβελη και εάν πρέπει να αρθεί ή όχι η ασυλία του βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Νίκου Καραθανασόπουλου, ενώ παράλληλα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλείται να αποφανθεί για την άρση ή όχι της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, κ. Σωτήρη Ζαργιανόπουλου και του ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Θοδωρή Ζαγοράκη.

Η δικογραφία κατά του κ. Χαρδούβελη αφορά στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» για παράβαση του άρθρου 244 του Ποινικού Κώδικα, για τις υπερβολικές χρεώσεις και τα σφάλματα στις βεβαιώσεις του ΕΝΦΙΑ. Η δικογραφία κατά του βουλευτή κ. Καραθανασόπουλου αφορά στον αποκλεισμό της εισόδου των απορριμματοφόρων αυτοκινήτων στον ΧΥΤΑ Πατρών, τον Ιούλιο του 2010.

Οι δικογραφίες που εστάλησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφορούν στην άρση ή όχι της ασυλίας των κ.κ. Ζαργιανόπουλου και Ζαγοράκη αντίστοιχα, με τον πρώτο να φέρεται ότι τέλεσε τα αδικήματα της παράνομης βίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης με την είσοδό του στα γραφεία της ΕΡΤ3 τον Μάρτιο του 2010, ενώ ο δεύτερος φέρεται να τέλεσε το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια, καθώς ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ φέρεται ότι παρέλειψε τη λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας στο γήπεδο, με συνέπεια τον τραυματισμό του φροντιστή

Σχόλια