Τη στήριξη του θεσμού της Δικαιοσύνης ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

0

Έκκληση για στήριξη του θεσμού της Δικαιοσύνης απευθύνει προς πάσα κατεύθυνση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Είναι πλέον πασιφανές, από τις διαρκώς ανακυκλούμενες εκπομπές σε ορισμένα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου, ότι το δικαστικό σώμα βρίσκεται συλλήβδην στο στόχαστρο διαρκών επιθέσεων, που κατατείνουν να πείσουν ότι οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί σήμερα πλέουν στη διαφθορά». Παράλληλα γίνεται αναφορά σε δήλωση παράγοντα της πολιτικής ζωής αλλά και σε πρωτοσέλιδο άρθρο εφημερίδας σε βάρος των δικαστικών.

Οι δικαστικοί τονίζουν ότι οι κατηγορίες αυτές «είναι ευθείες και καλλιεργούν απαξιωτικές θέσεις για το θεσμό της Δικαιοσύνης και τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δικαστών, που φέρονται ότι, εξαιτίας των γεγονότων, εξαντλούν την αυστηρότητα σε βάρος του πολίτη. Το όλο κλίμα αποτελεί βαριά ύβρη για τους δικαστικούς λειτουργούς όλων των βαθμών και κλάδων δικαιοδοσίας, οι οποίοι καθημερινά μοχθούν για να αποδώσουν δικαιοσύνη, σε πείσμα των καιρών και συμφερόντων».

Παράλληλα, καταδικάζεται η ύπαρξη επίορκων δικαστικών λειτουργών, και καταλήγει: «Καλούμε και πάλι την κυβέρνηση, τα κόμματα, το δικηγορικό κόσμο της χώρας και το σύνολο του ελληνικού λαού να στηρίξουν το θεσμό της Δικαιοσύνης, η οποία αποτελεί εγγύηση για την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας και την προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Σχόλια