Τιμητική εκδήλωση για τον Μιχαήλ Στασινόπουλο

0

Τιμητική εκδήλωση για τον Μιχαήλ Στασινόπουλο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το Σάββατο 28 Ιουνίου 2013, με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Διοικητικού Δικαίου Μιχαήλ Στασινόπουλου.
Ο Μεσσήνιος δικαστικός, ακαδημαϊκός και ποιητής υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μετά τη μεταπολίτευση, ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό και μίλησαν για τον Μιχαήλ Στασινόπουλο ο πρόεδρος του Ιδρύματος και επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος και ο πρώην υπουργός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος του Παντείου Πανεπιστημίου κ.Κούρτης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.
Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του “καφέ Σινέ”, διοργάνωσε η σχολή Πληροφορικής «Αλγόριθμος» και στα πλαίσια της προβλήθηκε ντοκιμαντέρ σε ψηφιακή μορφή, σε παραγωγή μαθητών της σχολής. Επίσης απονεμήθηκε και χρηματικό βραβείο σε μαθητές από τη Μεσσήνη, οι οποίοι διακρίθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 σε διαγωνισμό ψηφιακής δημιουργίας για τον Μιχαήλ Στασινόπουλο.