Την 24η Φεβρουαρίου η συνεδρίαση του ΑΔΣ για τον Ν. Ζαγοριανό

0

Την Τετάρτη συνεδριάζει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο στον Άρειο Πάγο, για να αποφασίσει αν θα τεθεί σε αργία ο πρωτοδίκης Ν. Ζαγοριανός, τέως ανακριτής στην υπόθεση Siemens.
Ο κ. Ζαγοριανός διώκεται ποινικά για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, κατόπιν πορίσματος του αντεισαγγελέα του ΑΠ Αν. Κανελλόπουλου, που έκρινε την ανάκριση διαβλητή και έκανε λόγο για λάθη και παραλείψεις. Το σχετικό ερώτημα υπέβαλε προς το ΑΔΣ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ στο 11μελές ΑΔΣ θα συμμετάσχουν ο εισαγγελέας ΑΠ Ιω. Τέντες, οι αντιπρόεδροι ΑΠ Θ. Γκοΐνης, Δ. Γιαννακόπουλος, Ε. Καλούδης, οι αρεοπαγίτες Ρ. Ασημακοπούλου, Λ. Ζερβομπεάκος, Ελ. Μουγάκου – Μπρίλλη, Αθ. Κουτρομάνος και ο αντεισαγγελέας ΑΠ Β. Μαρκής. Αναπληρωματικά μέλη του ΑΔΣ είναι οι αντιπρόεδροι Μ. Γραμματικούδης, Δ. Δαλιάνης, Δ. Πατινίδης, Ι. Παπανικολάου, Η. Γιαννακάκης, οι αρεοπαγίτες Β. Λυκούδης, Χ. Παπαηλιού, Ν. Λεοντής, Μ. Θεοχαρίδης, οι αντεισαγγελείς ΑΠ Αν. Κανελλόπουλος, Αθ. Κονταξής.
Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Παπανικολάου, κίνησε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τού Ν. Ζαγοριανού κατηγορώντας τον ότι με τις ενέργειές του ωφελήθηκε ο Μ. Χριστοφοράκος και ζημιώθηκε το Δημόσιο.

Σχόλια