Την ενοχή της πρώην πρωτοδίκου Κ. Μπουρμπούλια ζήτησε ο εισαγγελέας

0

Την ενοχή της πρώην πρωτοδίκου Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας Ερνέστος Ζεγκίνης για το αδίκημα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης, καθώς και για μια πράξη παράβασης καθήκοντος. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας χαρακτήρισε ποινικώς ελεγκτέο το γεγονός ότι η πρώην ανακρίτρια της υπόθεσης του Χρηματιστηρίου δεν ζήτησε την εξαίρεσή της από την υπόθεση όταν έκανε ερωτική σχέση με το δικηγόρο Σταύρο Κουμεντάκη, ο οποίος εκπροσωπούσε τον χρηματιστή Παναγιώτη Κονταλέξη, όπως επίσης και το ότι η κ. Μπουρμπούλια έκανε παραινέσεις σε αντιδίκους στην υπόθεση να συμβιβαστούν μεταξύ τους.

Παράλληλα, ο κ. Ζεγκίνης ζήτησε την απαλλαγή τόσο της πρώην πρωτοδίκου από την κατηγορία της δωροληψίας, όσο και του συγκατηγορουμένου της δικηγόρου Αθανάσιου Βαρλάμη από την κατηγορία της δωροδοκίας.

Λίγο πριν η πρώην πρωτοδίκης, κατά την απολογία της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, αναφέρθηκε σε πιέσεις που δέχθηκε από πολιτικούς και δικαστικούς κύκλους την περίοδο που χειριζόταν την υπόθεση του Χρηματιστηρίου και υποστήριξε ότι διώκεται επειδή δεν ενέδωσε στις πιέσεις αυτές.

Σχόλια