Την ενοχή του Γ. Δημητράκη χωρίς ελαφρυντικά ζητεί ο Εισαγγελέας

0

Να κηρυχθεί ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για την ληστεία στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος και για πράξεις που συνδέονται με αυτή ο Γιάννης Δημητράκης ζήτησε ο Εισαγγελέας Έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Επιπλέον, ο Εισαγγελέας εισηγήθηκε τη μετατροπή της κακουργηματικής κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης σε πλημμεληματική συμμορία.
Ειδικότερα, ο Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 32χρονου αναρχικού, για ληστεία, απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του αστυνομικού φρουρού, παράνομη οπλοφορία και απόπειρα παράνομης βίας και συμμορία και την απαλλαγή του για δύο πράξεις απόπειρας ανθρωποκτονίας και παράνομης οπλοχρησίας.
Αναφορικά με τα ελαφρυντικά που ζητεί να του αναγνωριστούν ο κατηγορούμενος, ο Εισαγγελέας έκανε αρνητική εισήγηση.
Κατά την απολογία του, ο Γιάννης Δημητράκης επανέλαβε ότι ήταν, είναι και θα είναι αναρχικός και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «όσο ζω και αναπνέω το ταξίδι θα συνεχίζεται».
Ως προς τη ληστεία, ο 32χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η ληστεία στην τράπεζα ήταν η αντιπροσωπευτική λύση για τα ιδεολογικά και υπαρξιακά του προβλήματα. Με αυτόν τον τρόπο ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έγινε ενεργός πολίτης και παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο τέλος οι αναρχικοί «θα νικήσουν».
Σε πρώτο βαθμό, ο Γ. Δημητράκης καταδικάστηκε σε 25ετή κάθειρξη, ενώ η δίκη του θα συνεχιστεί στις 23 Δεκεμβρίου.

Σχόλια