Την ενοχή του Γρ. Μιχαλόπουλου ζήτησε η εισαγγελέας έδρας

0

Την ενοχή του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν πρότεινε χθες η εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ. Τσιρώνη. Ειδικότερα, η κ. Τσιρώνη ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον εκδότη για εκβίαση σε βάρος του δημάρχου Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κασιδόκωστα, απόπειρα εκβίασης σε βάρος των Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, Γιάννη Λάτση, Αργύρη Σαλιαρέλη και μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου. Επίσης, ζήτησε την ενοχή του για πλαστογραφία σημειώματος του Γιάννη Λάτση και απόπειρα απάτης σε βάρος των αρχιμανδριτών Ειρηναίου και Βαρθολομαίου.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στους μάρτυρες υπεράσπισης σημειώνοντας ότι στην πλειοψηφία τους ήταν εργαζόμενοι στον κ. Μιχαλόπουλο, οι οποίοι «στην προσπάθειά τους να ελαφρύνουν τη θέση του εργοδότη τους τον χαρακτήρισαν ιδεολόγο, επαναστάτη και άλλα. Οι εργαζόμενοι σε αυτόν μάρτυρες πληρώνονταν με χρήματα που ήταν προϊόν εκβίασης».

Η κ. Τσιρώνη ζήτησε την οριστική παύση της ποινικής δίωξης λόγω παραγραφής για δύο πράξεις απόπειρας εκβίασης σε βάρος του Γιάννη Λάτση που φέρονται να είχαν τελεστεί το Μάρτιο του 1989.

Σχόλια