Την επόμενη εβδομάδα τα πορίσματα για την υπόθεση του 16χρονου Αλέξη

0

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται τα πορίσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες δολοφονίας του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με το Βήμα, το πρώτο πόρισμα θα εκδοθεί από το Εργαστήριο Πυροβόλων Όπλων που διερεύνησε την πορεία της βολής από το υπηρεσιακό όπλο του ειδικού φρουρού που σκότωσε τον μαθητή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κύριο συμπέρασμα θα είναι ότι η σφαίρα είχε σχεδόν ευθεία πορεία και εποστρακίστηκε -με μικρή αλλαγή πορείας- σε μία από τις τσιμεντένιες μπάλες που βρίσκονται στον πεζόδρομο της οδού Τζαβέλλα.

Από το πόρισμα θα αποκλείεται η πιθανότητα η μοιραία σφαίρα να χτύπησε σε κάποιο μπαλκόνι ή σε κάποιο άλλο σημείο σε μεγάλο ύψος, γιατί τότε θα είχε διαφορετικές αλλοιώσεις.

Το δεύτερο πόρισμα θα εκδοθεί από το Τμήμα Χημικών και Φυσικών Εξετάσεων των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο εξέτασε δείγματα υλικών που ελήφθησαν από διάφορα σημεία της οδού Τζαβέλλα για να συγκριθούν με τα ευρήματα πάνω στη βολίδα που βρέθηκε στο σώμα του 16χρονου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε μία από τις τσιμεντένιες μπάλες βρέθηκε οικοδομικό υλικό -περιέχει διοξείδιο του φωσφόρου- το οποίο είναι ίδιο με αυτό που ανιχνεύθηκε στη σφαίρα.

Σχόλια