Την ηγεσία της Δικαιοσύνης επιλέγει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο

0

Την Τρίτη συγκαλείται το Υπουργικό Συμβούλιο για την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ένα σχεδόν μήνα μετά τις μαζικές αποχωρήσεις κορυφαίων παραγόντων της Δικαιοσύνης λόγω συνταξιοδότησης και μάλιστα σε νευραλγικές θέσεις όπως εκείνη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Οι όποιες αντιπροτάσεις για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν προχώρησαν και η επιλογή του Γιώργου Σανιδά στη θέση του Δημήτρη Λινού είναι δεδομένη.

Άλλωστε υπέρ της επιλογής του κ. Σανιδά έχει ταχθεί σύσσωμο το εισαγγελικό σώμα που διεκδικεί χρόνια τώρα -και φαίνεται ότι θα το επιτύχει- να επιλεγεί εισαγγελικός για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μια και επί 25 και πλέον χρόνια πάντα οι κυβερνήσεις επέλεγαν αρεοπαγίτες και αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου -δικαστές δηλαδή.

Για τη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου προβάδισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ο σημερινός αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου Νικόλαος Αγγελάρας. Καταγράφονται ωστόσο και οι υποψηφιότητες των Γ.Κούρτη και Γ.Σχοινιωτάκη.

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ως επικρατέστεροι φέρονται οι αρεοπαγίτες Π.Βούλγαρης, Δ.Λοβέρδος, Γ.Χλαμπουτάκης, Σπ.Κολυβάς, B.Νικόπουλος, Γ.Σαραντινός, Δ.Κυριτσάκης, Στ.Γαβράς, Χρ.Γεωργαντόπουλος -ήταν αναπληρωτής πρόεδρος στην πρώτη δίκη της 17N- και N.Κασαβέτης.

Σχόλια