Την παραπομπή 24 ατόμων για το παραδικαστικό εισηγείται ο Εισαγγελέας

0

Ο Εισαγγελέας Εφετών, Κυριάκος Καρούτσος, εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή σε δίκη συνολικά 24 ατόμων τα οποία κατηγορούνται για σωρεία αδικημάτων, σε βαθμό πλημμελήματος και κακουργήματος, σε ό,τι αφορά το σκέλος του παραδικαστικού κυκλώματος που σχετίζεται με τη φυγόδικη πρώην πρωτοδίκη Αντωνία Ηλία και τον προφυλακισμένο αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Καρούτσου για την υπόθεση πρέπει να παραπεμφθούν η Αντωνία Ηλία και άλλοι δέκα συνάδελφοί της, εννέα δικηγόροι, δύο δικαστικοί υπάλληλοι, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης και ο φυγόδικος στρατιωτικός γιατρός Μανώλης Νιότης.

Ο Εισαγγελέας κρίνει ότι η παραπομπή των κατηγορουμένων καθίσταται αναγκαία δεδομένου ότι οι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης είχαν συγκροτήσει μαζί με άλλους «συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων και την επιδίωξη οικονομικού οφέλους» εξασφαλίζοντας ευνοϊκές αποφάσεις για κατηγορουμένους.

Με την πρότασή του εξάλλου ο κ. Καρούτσος εισηγείται και την απαλλαγή εννέα δικαστών, τεσσάρων δικηγόρων, δύο δικαστικών υπαλλήλων και ενός επιχειρηματία για τους οποίους κρίνει ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής.