Την Παρασκευή απολογούνται οι κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μαλιακό

0

Προθεσμία για την Παρασκευή ζήτησαν και πήραν οι τρεις εμπλεκόμενοι στο τραγικό δυστύχημα στο Μαλιακό, αφού ολοκλήρωσαν περί τις 10 το βράδυ της Τρίτης την απολογία τους ενώπιον της ανακρίτριας της Λαμίας. Οι δύο οδηγοί, καθώς και η ιδιοκτήτρια της μοιραίας νταλίκας, θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Στο μεταξύ ο εισαγγελέας της Λαμίας κ. Αναστασόπουλος άσκησε στους οδηγούς της νταλίκας και του λεωφορείου του ΚΤΕΛ και στην ιδιοκτήτρια της νταλίκας διώξεις για μία κακουργηματική πράξη, δύο πλημμεληματικές, τέσσερα πταίσματα, αλλά και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν θάνατοι, ενώ ακόμα τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και η πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Σε ό,τι αφορά στις πταισματικές παραβάσεις, οι διώξεις αφορούν την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, την υπερφόρτωση, την είσοδο στο αντίθετο ρεύμα και την απουσία κάρτας ταχογράφου για τον οδηγό του λεωφορείου.

Σχόλια