Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητούν οι συνήγοροι των 28 Πακιστανών

0

Αναφορά κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οι συνήγοροι των 28 Πακιστανών που φέρεται ότι απήχθησαν από τις Ελληνικές Αρχές, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, αλλά και του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ώστε να συνεχιστεί σε βάθος η ανάκριση.

Στην αναφορά επισημαίνεται μια σειρά παραλείψεων που έγιναν σε όλη τη διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης, με συνέπεια να κινδυνεύει τώρα να καταλήξει στο αρχείο αγνώστων δραστών, αφού δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα σοβαρά αιτήματα, όπως να κληθεί να εξεταστεί Βρετανός πράκτορας, να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των θυμάτων με τους φερόμενους ως δράστες κ.λπ.

Οι δικηγόροι των Πακιστανών Φρ. Ραγκούσης και Γ. Γκουντούνας τονίζουν ότι η ανάκριση δεν προχώρησε σε έρευνα εις βάθος για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά αντιθέτως με συνοπτικές δικονομικές πράξεις και διαδικασίες στόχευσε σε ένα εσπευσμένο κλείσιμο της υπόθεσης.

Γι αυτό και ζητούν από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (και το αρμόδιο Συμβούλιο) να διατάξουν τα νόμιμα, προκειμένου να επιστρέψει η υπόθεση για περαιτέρω ανάκριση.

Σχόλια