Το θέμα των συμβασιούχων ξανά στο προσκήνιο

0

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου καλείται να κρίνει για ακόμα μία φορά το θέμα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, εν αναμονή πάντα των απαντήσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επί των προδικαστικών ερωτημάτων, που έχουν σταλεί από τα Πρωτοδικεία της χώρας με αφορμή την εκδίκαση συναφών υποθέσεων.

Εν προκειμένω πρόκειται για καθαρίστριες του ΟΠΑΠ, οι οποίες κάλυπταν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού από το 1990, με πλήρες ωράριο εργασίας και οι οποίες υπέγραφαν διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει πέρυσι το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο, με την υπ’ αριθμ. 1479/2006 απόφασή του, είχε ταχθεί υπέρ της μονιμοποίησης συμβασιούχων (καθαριστριών) του ΟΠΑΠ, είχε αποφασίσει ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας του θέματος, να παραπέμψει την υπόθεση στην τακτική Ολομέλεια.

Χθες η τακτική Ολομέλεια, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα των δικηγόρων των συμβασιούχων, αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, παρέπεμψε την υπόθεση στην πλήρη Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2007, η Ολομέλεια με απόφασή της είχε κρίνει ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις δεν είναι δυνατή η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Σχόλια