Το Μισθοδικείο έκανε δεκτό αίτημα για αύξηση στις αποδοχές των δικαστών

0

Το Μισθοδικείο με την υπ΄ αριθμ. 13/2006 προδικαστική απόφασή του έκρινε ότι οι αποδοχές των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας (Αρείου Πάγου, Συμβουλίου Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου), πρέπει να είναι αντίστοιχες με τις αποδοχές του προέδρου της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών.

Συγκεκριμένα, το Μισθοδικείο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι οι αποδοχές των δικαστών, οι οποίοι αποτελούν την τρίτη ανεξάρτητη πολιτειακή εξουσία, επιβάλλεται να είναι διακεκριμένες και αυξημένες έναντι όλων των άλλων λειτουργών ή υπαλλήλων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις άλλες δύο λειτουργίες του πολιτεύματος, χωρίς απολύτως καμία εξαίρεση ή παρέκκλιση, σύμφωνα πάντα με το άρθρο 88 του Συντάγματος.

Το Μισθοδικείο επιλήφθηκε της υποθέσεως μετά από αγωγή Εφέτη, που διεκδικούσε αύξηση 250.240,87 ευρώ για την πενταετία 2000 – 2005 και χρηματική αποζημίωση ύψους 5.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη από την μη αναπροσαρμογή των αποδοχών της στο διάστημα αυτό.

Το Μισθοδικείο παρέπεμψε την υπόθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών για να κάνει τους σχετικούς υπολογισμούς στην αύξηση των σχετικών αποδοχών.

Σχόλια