Το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου απήλλαξε τον πρώην προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Γ.Διονυσάτο

0

Ο πρώην Προϊστάμενος του Πρωτοδικείου, Γεράσιμος Διονυσάτος, απηλλάχθη από το επταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, για μια από τις πειθαρχικές κατηγορίες που τον βαρύνουν σχετικά με την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο, με πλειοψηφία 6-1, αποφάσισε να σταματήσει την πειθαρχική δίωξη του κ. Διονυσάτου για τις κατηγορίες που τον ενέπλεκαν με το παραδικαστικό και αφορούσαν τον κατ εξαίρεση προσδιορισμό που έκανε, τη σύντομο δικάσιμο που έδωσε, αλλά και την αντικατάσταση δικαστών σε υπόθεση του προφυλακισμένου Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, αλλά και σε υπόθεση του φίλου του Γιοσάκη, μοναχού Ι. Κλοπόνη, το 2004.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε ότι είναι σύνηθες γεγονός οι αντικαταστάσεις των δικαστών και ότι δεν ήταν ασύνηθες να γίνονται σύντομοι προσδιορισμοί εκδίκασης υποθέσεων, το διάστημα μάλιστα που επρόκειτο να διεξαχθούν στην Ελλάδα οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε εξάλλου, ότι δεν αποδείχθηκε ότι ο Διονυσάτος είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον Γιοσάκη, αλλά ούτε ότι ήταν σε γνώση του οι στενές σχέσεις του Αρχιμανδρίτη με την φυγόδικο Πρωτοδίκη Αντωνία Ηλία.

Σχόλια