Το πρώτο ν/σχ στην ιστορία του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης

0

Το πρώτο νομοσχέδιο στην ιστορία του υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης κατατέθηκε στο υπουργικό συμβούλιο και τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.

Το νομοσχέδιο αφορά στην ίδρυση του Φορέα για την Προστασία και Ανάπτυξη του Θερμαϊκού Κόλπου και τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γεώργιος Καλαντζής δήλωσε ότι :

«Με τη συνεργασία επιστημονικής επιτροπής συντάχθηκαν οι απαραίτητες μελέτες για την υπάρχουσα περιβαλλοντική κατάσταση, αλλά και οι εκθέσεις για τις προοπτικές βελτίωσης της ποιότητας στην ευρύτερη λεκάνη του Θερμαϊκού, που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής Μακεδονίας και μεγάλο μέρος της Δυτικής.

Είμαστε ήδη στην τελική φάση της ίδρυσης Φορέα Διαχείρισης για την Προστασία και Ανάπτυξη του Θερμαϊκού.

Πρόκειται για μία από τις καινοτόμες δράσεις που προωθεί το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, μέσω του πολυεπίπεδου και πολυδιάστατου νομοσχεδίου του.

Είναι το πρώτο ολοκληρωμένο νομοσχέδιο στην ιστορία του Υπουργείου, Κλάδο του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, εκτός από την ίδρυση του Φορέα Διαχείρισης για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Θερμαϊκού, αποτελεί η ίδρυση της Ζώνης Καινοτομίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που έχει ως σκοπό την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη τόσο της πόλης της Θεσσαλονίκης όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Τίθεται σε εφαρμογή ένα μεγάλο πρόγραμμα τεχνολογικής ανάπτυξης, το οποίο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ισχυρού συμπλέγματος έρευνας, τεχνολογίας, πληροφορικής, ιατρικής, τηλεπικοινωνιών, καινοτομικής επιχειρηματικότητας και γεωργίας στη Βόρεια Ελλάδα».