Το Πρωτοδικείο δικαίωσε παίκτη του ΟΠΑΠ

0

Οικονομολόγος που πριν από δύο χρόνια είχε κερδίσει στο «Πάμε Στοίχημα – Ποδόσφαιρο» περίπου 4,5 εκατ. ευρώ δικαιώθηκε στη δικαστική διαμάχη του με τον ΟΠΑΠ.

Ο ΟΠΑΠ , επικαλούμενος εσωτερικό κανονισμό, είχε αρνηθεί να του καταβάλει το συνολικό ποσό των κερδών και του εξόφλησε μόνο το ένα δελτίο (733. 675 ευρώ) επειδή ο οικονομολόγος είχε παίξει με έξι διαφορετικά δελτία αλλά με τις ίδιες επιλογές.

Ομως, το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αγωγή και τους σχετικούς ισχυρισμούς του παίκτη και του επιδίκασε τα υπόλοιπα κέρδη (περίπου 3,5 εκατ. ευρώ).

Σημειώνεται ότι η ένσταση που είχε υποβάλει ο παίκτης στον ΟΠΑΠ είχε απορριφθεί, βάσει διατάξεων του εσωτερικού κανονισμού. Σύμφωνα, όμως, με το δικαστήριο, οι σχετικές διατάξεις «αναφέρονται σε ειδικές περιπτώσεις παικτών, που έχουν τη δυνατότητα να προβλέψουν τα αποτελέσματα».

Οπως κρίθηκε, επίσης, με την τακτική που ακολούθησε ο ΟΠΑΠ στην προκειμένη περίπτωση, «παραβιάζονται οι αρχές της καλής πίστης, της διαφάνειας και των χρηστών ηθών», γιατί «τα ποσά που δεν πληρώνει ο Οργανισμός, δεν τα μεταφέρει σε άλλη κλήρωση, όπως συμβαίνει στο ΠΡΟ – ΠΟ, αλλά τα καρπούται ο ίδιος».

Σχόλια