Το Σεπτέμβριο η συνάντηση των ανακριτών για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

0

Μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνει η κρίσιμη συνάντηση και συνεργασία μεταξύ του Έλληνα ανακριτή και των Ελβετών και Γερμανών συναδέλφων του, για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens

Μέχρι τότε ο Έλληνας ανακριτής θα έχει λάβει και τις μαρτυρικές καταθέσεις από το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens Ράινχαρτ Σίκατσεκ αλλά και από άλλους εμπλεκομένους στην υπόθεση που βρίσκονται ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης.

Ο αρμόδιος ανακριτής, κ.Ν. Ζαγοριανός απέστειλε εγγράφως την απάντησή του προς την Εισαγγελία του Μονάχου, με την οποία επιβεβαιώνει τη βούλησή του για συνάντηση με τις δικαστικές αρχές της Γερμανίας και της Ελβετίας.

Σκοπός της σχετικής πρωτοβουλίας, η οποία θα τελεί υπό την αιγίδα της Eurojustice, είναι η ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων προκειμένου να διαλευκανθεί αποτελεσματικότερα η υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, αλλά και να επιταχυνθεί η διαδικασία που απαιτείται από τις ελβετικές αρχές για κοινοποίηση στην ελληνική Δικαιοσύνη πληροφοριών που αφορούν κίνηση λογαριασμών εμπλεκομένων σε τράπεζες της Ελβετίας.

Σχόλια