Το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων

0

Συνέντευξη παρέθεσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Παναγιώτης Πανούρης, στην οποία αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και στα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στις ΗΠΑ για το ίδιο θέμα.

Ο κ. Πανούρης επεσήμανε ότι η χώρα μας αναβαθμίστηκε από την κατηγορία τρία στην δύο, στην παγκόσμια κατάταξη για την προσπάθεια και το έργο της στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, ενώ ανέφερε ότι το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας για την προστασία των θυμάτων είναι επαρκές και η σχετική Διυπουργική Επιτροπή έχει κάνει σοβαρό έργο, το οποίο διαρκώς ενισχύεται.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης τόνισε ότι η πολιτεία έχει να αντιμετωπίσει πανίσχυρα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας γυναικών και παιδιών που συνεχώς εξελίσσονται ως προς τους τρόπους και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, κατά το 2006 διατάχθηκε η προφυλάκιση 44 δραστών, εκ των οποίων αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για 56 ενώ 70 δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.