Τρεις λιμενικοί κατηγορούνται για κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών

0

Δέκα λαθρομετανάστες και τρεις λιμενικοί φέρονται να συμμετέχουν σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών το οποίο εξάρθρωσε στην Πάτρα το Λιμενικό Σώμα σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ. Το κύκλωμα προσπαθούσε να μεταφέρει αλλοδαπούς παράνομα στην Ιταλία κρύβοντάς τους σε ελληνικά επιβατικά πλοία, τα οποία καθημερινά αποπλέουν από το λιμάνι της Πάτρας.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι τουλάχιστον τρεις οι λιμενικοί του τοπικού λιμεναρχείου που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα. Οι λιμενικοί ήδη κρατούνται και ανακρίνονται στην Ασφάλεια της Πάτρας.

Στο μεταξύ, με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Θόδωρου Ρεντζεμπέρη, μεταβαίνει στην αχαϊκή πρωτεύουσα κλιμάκιο των «αδιάφθορων» της Ελληνικής Ακτοφυλακής, προκειμένου να αναλάβει το ανακριτικό έργο για τους λιμενικούς. Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη θάλασσα της Αδριατικής, έχουν προσλάβει ιδιωτικούς υπαλλήλους ασφαλείας, που ελέγχουν τα πλοία πριν από τον απόπλου τους.