Τριανταφυλλόπουλος – Γκιόλας εμμένουν στις καταγγελίες τους για την υπόθεση Κλαδά

0

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσαν οι δημοσιογράφοι Σωκράτης Γκιόλιας και Μάκης Τριανταφυλλόπουλος σχετικά με την υπόθεση Κλαδά.

Κατά την έξοδό του από το γραφείο του ανακριτή, ο κ. Γκιόλιας δήλωσε ότι παρέδωσε στις αρχές αποδεικτικά στοιχεία σε σχέση με όσα είχε καταθέσει την προηγούμενη φορά που εκλήθη.

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή, αλλά όχι στραβή» δήλωσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, ο κ. Γκιόλιας παρέδωσε στοιχεία από τις κλήσεις στο κινητό του την επίμαχη περίοδο, κλήσεις που αποδεικνύουν ότι συνομίλησε με τον Κώστα Κουκοδήμο το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ο κ. Τριανταφυλλόπολος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η ιστορία έχει παρά πολύ μεγάλη πλάκα. Μιλάμε για εκβιαστές, λωποδύτες και κλέφτες, σαν να πρόκειται για μια ειδική κατηγορία ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα υπάρχει άλλη μια αρρωστημένη κατηγορία συνανθρώπων μας που πάνε και τους σφίγγουν τα χέρια και τους λένε μπράβο. Κλέφτες, λωποδύτες και εκβιαστές. Γι αυτούς καταθέτουμε».

Στην ερώτηση εάν αυτοί στους οποίους αναφέρεται έχουν ονοματεπώνυμο και εάν κατέθεσε στοιχεία, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος απάντησε καταφατικά, τονίζοντας ότι «κατέθεσα τα πάντα».

Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αναφέρουν ότι ο κ. Τριανταφυλλόπουλος παρέδωσε στον ανακριτή τον ηχογραφημένο διάλογο που είχε με τον βουλευτή Κ. Κουκοδήμο, από τον οποίο -όπως υποστηρίζεται- προκύπτει ότι ο βουλευτής είχε συνάντηση με το δημοσιογράφο εκ μέρους του κ. Κλαδά.

Νωρίτερα, μιλώντας στον RealFM, ο δημοσιογράφος επανέλαβε τα όσα υποστηρίζει για τη σχέση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ με το θέμα Ζαχόπουλου και την εμπλοκή του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Την Παρασκευή αναμένεται η συμπληρωματική απολογία της 35χρονης προφυλακισμένης για την υπόθεση Ζαχόπουλου, ενώ στο νοσοκομείο παραμένει ο εργατολόγος, κ. Νικολουτσόπουλος.

Εντός των ημερών αναμένεται και η προσωποποίηση των κατηγοριών στην όλη υπόθεση.

Με αφορμή ρεπορτάζ στον Τύπο σχετικά με τα τηλεφωνήματα του Χρήστου Ζαχόπουλου ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος τόνισε ότι το τελευταίο τηλεφώνημα ήταν προς τον φίλο του Γιώργο Μυλωνά.

Σε ερώτηση για τα στοιχεία που προκύπτουν από την άρση απορρήτου της 35χρονης κατηγορουμένης, ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε τα εξής: «Στις 17, 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου, εκείνο το τετραήμερο από το ένα από τα τηλέφωνά της η 35χρονη ανταλλάσσει πάρα πολλά μηνύματα με κάποια καρτοτηλέφωνα στα οποία εμφανίζεται ως συνδρομητής όνομα που πρέπει να είναι ψευδώνυμο.

Εν τω μεταξύ, επερώτηση κατέθεσαν 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη της επιτροπής Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για την υπόθεση Ζαχόπουλου, καταγγέλλοντας -μεταξύ άλλων – ότι υπάρχουν «άμεσες και έμμεσες παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης», ενώ «αρχειοθετούνται η μία μετά την άλλη σοβαρές υποθέσεις – σκάνδαλα που αγγίζουν πολιτικά την κυβέρνηση».

Σχόλια