Τρίωρη στάση εργασίας των Δικαστικών υπαλλήλων της Αθήνας

0

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Δικαστικών υπαλλήλων της Αθήνας αποφάσισε την πραγματοποίηση 3ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη, 24/6/2015, ώρα 9 ως 12π.μ., για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δικαστικές υπηρεσίες από την έλλειψη προσωπικού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αν δεν καλυφθούν οι κενές θέσεις των Γραμματειών των υπηρεσιών, τα Δικαστήρια δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τη νέα Δικαστική χρονιά. “με ότι αυτό συνεπάγεται για την απονομή της Δικαιοσύνης αλλά και για την ενίσχυση των κρατικών ταμείων από τις μετατροπές των ποινών”

Όπως τονίζουν οι Δικαστικοί υπάλληλοι, διεκδικούν: 

1. Την άμεση ενίσχυση με προσωπικό όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών, με την τοποθέτηση και στα Δικαστήρια, των υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και επαναπροσλαμβάνονται και των προσλήψεων επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, όπως έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση, αλλά και μέσα από ένα νέο διαγωνισμό πρόσληψης Δικαστικών Υπαλλήλων.

2. Την επέκταση της μαγνητοφώνησης και απομαγνητοφώνησης των πρακτικών των συνεδριάσεων σε όλες τις διαδικασίες των Πολιτικών και Ποινικών δικών.