Τρίτη καταδίκη σε μια εβδομάδα

0

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε τον Νίκος Παλαιοκώστα.
Πρόκειται για την τρίτη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση σε διάστημα επτά ημερών.
Ο 47χρονος, αυτή τη φορά κατηγορείτο για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, για τη ληστεία στην «Εθνική Τράπεζα» των Σερβίων Κοζάνης, στις 18 Ιουλίου του 1991.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Νίκος Παλαιοκώστας μαζί με τον Μιχάλη Μακρυγιάννη, και δύο ακόμη άτομα, ένας εκ των οποίων πιθανότατα να ήταν ο αδελφός του, Βασίλης, εισέβαλαν στην τράπεζα και με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, αρπάζοντας από τα ταμεία το ποσό των επτά εκατομμυρίων δραχμών.
Κατά τη διάρκεια της ληστείας, ένας εκ των δραστών πυροβόλησε σοβαρά στη μηριαία περιοχή έναν πελάτη. Για την υπόθεση παραπέμφθηκε -το 1999- σε δίκη ο Μιχάλης Μακρυγιάννης, ο οποίος όμως αθωώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γρεβενών.
Στην απολογία του, ο Νίκος Παλαιοκώστας υποστήριξε ότι τα πυρά προέρχονταν από το όπλο του «ψηλού της παρέας», χωρίς όμως να τον κατονομάσει. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση.
Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας κατά τη μεταγωγή του κατηγορουμένου στα δικαστήρια όσο και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
Την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκε από τα Τριμελή Εφετεία Λάρισας και Δυτικής Μακεδονίας σε ποινές κάθειρξης 21 και 8 ετών, αντιστοίχως, για ένοπλες ληστείες που διέπραξε.

Σχόλια