Τροπολογία για συμμετοχή ΠΑΕ σε πρωταθλήματα χωρίς φορολογική ενημερότητα

0

Το Υπουργείο Πολιτισμού κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία που δίνει το δικαίωμα σε Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (ΠΑΕ) να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα χωρίς να διαθέτουν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι και έναν μήνα μετά την έναρξη της Superleague.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών και από αυτό φαίνονται να ευνοούνται τρεις συγκεκριμένες ομάδες, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος και ο ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίες πριν από λίγες ημέρες απέτυχαν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Ειδικότερα, στις 12 Αυγούστου η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αρνήθηκε να χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα και στις τρεις ΠΑΕ, καθώς δεν είχαν προσκομίσει φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα.

Η τροπολογία κατατέθηκε την ίδια ημέρα, στο σχέδιο νόμου για την ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αν τελικά υπερψηφιστεί, θα δοθεί παράταση ενός μήνα από την έναρξη του πρωταθλήματος στις τρεις ΠΑΕ προκειμένου να προσκομίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Η τροπολογία υπογράφεται από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ.Τασούλα και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Καρασμάνη.
 

Σχόλια