Τροπολογίες για ανέγερση ναών και για το θέμα του προσηλυτισμού

0

Δύο τροπολογίες που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την «Επιλογή στελεχών πρωτοβάθμιας και δευτερόβαθμιας εκπαίδευσης», 12 βουλευτές από όλα τα κόμματα, προτείνουν όπως: «Για την ανέγερση ναών ή χώρων λατρείας όλων των θρησκευτικών ομολογιών και δογμάτων, να εκδίδεται η σχετική άδεια οικοδομής από την αρμόδια πολεοδομική αρχή, ύστερα από γνώμη της οικείας Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου».

Με την νέα ρύθμιση οι βουλευτές ζητούν να καταργηθούν οι αρμοδιότητες του Γραφείου Ναοδομίας και να μην εμπλέκονται στην σχετική διαδικασία, οι κατά τόπους Μητροπόλεις, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Στην δεύτερη πρόταση τους οι βουλευτές ζητούν, να επαναπροσδιοριστεί «η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος του προσηλυτισμού κατά τρόπο σύμφωνα με το Σύνταγμα».

Με τη νέα ρύθμιση προτείνεται ότι: «Όποιος ασκεί αθέμιτες πιέσεις σε άλλον, με σκοπό να τον εξαναγκάσει να μεταβάλει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις να τιμωρείται με πρόστιμο και σε περίπτωση που ο παθών είναι ανήλικος, με φυλάκιση έξι μηνών».

Σχόλια