Τροπολογίες για επίσπευση του έργου μερικής εκτροπής του Αχελώου

0

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς κατέθεσε χθες στη Βουλή δύο τροπολογίες που θα «ξεμπλοκάρουν» το έργο μερικής εκτροπής του Αχελώου. Οι τροπολογίες περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο.

Η μία από τις τροπολογίες έχει εφαρμογή και για άλλα υδρολογικά έργα. Παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου τις δύο τροπολογίες, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανέφερε ότι, αξιοποιώντας λιγότερο από το 20% των νερών του Αχελώου που χύνονται στη θάλασσα, δίνουμε λύσεις ζωής στη Θεσσαλία, που μαστίζεται από έλλειψη νερού. «Είναι ένα σύνθετο και πολύ σπουδαίο περιβαλλοντικό υδρευτικό, αρδευτικό και υδροηλεκτρικό έργο» είπε.

Με τη μία τροπολογία το έργο χαρακτηρίζεται ως εθνικό, εγκρίνεται το Σχέδιο Διαχείρισης των λεκανών απορροής των ποταμών Αχελώου και Πηνειού και επίσης εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι.

Επιβάλλονται όροι, μέτρα, περιορισμοί, προϋποθέσεις και κατευθύνσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτά αφορούν τόσο την υλοποίηση των υπολειπόμενων κατασκευαστικών εργασιών όσο και τη λειτουργία των έργων της μερικής εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου προς τη Θεσσαλία.

Σχόλια