Τροποποιήσεις στο αθλητικό νομοσχέδιο

0

Τροποποιήσεις στο αθλητικό νομοσχέδιο που αφορούν τα χρηματικά πρόστιμα, τον ορισμό των αθλητικών δικαστών, αλλά και τη ρύθμιση των χρεών κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ.Ορφανός στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, καθορίζεται το ύψος των χρηματικών προστίμων για τα αθλητικά σωματεία, τις Α.Α.Ε., τις ΠΑΕ και ΚΑΕ. Σε περίπτωση υποτροπής, οι ποινές διπλασιάζονται.

Τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά όργανα σε όλα τα αθλήματα εκτός ποδοσφαίρου, είναι μονομελή και η οικεία ομοσπονδία διορίζει μονομελές δικαιοδοτικό όργανο έναν πρωτοδίκη. Για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το πρωτοβάθμιο όργανο διορίζεται με απόφαση της ΕΠΑΕ για θητεία δύο ετών, είναι τριμελές και συγκροτείται από έναν πρόεδρο πρωτοδικών και δύο πρωτοδίκες ως μέλη.Το ίδιο ισχύει και στην ΕΠΟ με την τριμελή πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή, ενώ η επιτροπή εφέσεων συγκροτείται απο έναν πρόεδρο εφετών και δυο εφέτες. Και οι πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες επιτροπές (πέντε μέλη) επίλυσης οικονομικών διαφορών αποτελούνται απο τακτικούς δικαστές (πρωτοδίκες και εφέτες αντίστοιχα).

Τέλος, για τα χρέη που έχουν βεβαιωθεί μέχρι και 31 Αυγούστου, προβλέπεται η εξόφλησή τους μαζί με το 20% των προσαυξήσεων σε 120 ίσες μηνιαίες δόσεις, ενώ το ποσό της κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 500 ευρώ. Προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η κατάθεση σχετικής αίτησης στην αρμόδια ΔΟΥ.

Σχόλια