Τρύπα εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο Υγείας των δημοσίων υπαλλήλων

0

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε δίωξη για απιστία και παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση σε βάρος της διοίκησης του Ταμείου Υγείας των δημοσίων υπαλλήλων, στο οποίο μετέχουν στελέχη της ΝΔ και συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Βήμα της Κυριακής.

Στο Ταμείο μόνο για το 2007 διαπιστώθηκε υπέρβαση δαπανών κατά 300 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας,, επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και στελέχη του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) υποστηρίζουν ότι «εδώ και χρόνια έχει στηθεί ένα μεγάλο φαγοπότι στο οποίο συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ακόμη και φαρμακεία».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, το 40% των δαπανών θεωρούνται πλασματικές και αυτό φαίνεται ότι γίνεται με την ανοχή των συνδικαλιστικών παρατάξεων των κομμάτων στο Δημόσιο.

Η ποινική δίωξη κατά των φερόμενων ως εμπλεκομένων στην υπόθεση ασκήθηκε – βάσει των αποκλειστικών πληροφοριών που επικαλείται το Βήμα της Κυριακής – στις 5 Σεπτεμβρίου, κατόπιν αναφοράς του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για εκατοντάδες περιπτώσεις παράνομης συνταγογραφίας που ανακάλυψαν οι επιθεωρητές, ενώ το έναυσμα για τη διερεύνηση της υπόθεσης έδωσε η περίπτωση ενός φαρμακείου στο Κολωνάκι.

Σχόλια