Χ. Αθανασίου: Συνάντηση εργασίας με τη V. Reding προς ενίσχυση της προστασίας προσωπικών δεδομένων

0

Συνάντηση εργασίας στις Βρυξέλλες με θέμα την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Δικαοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χ. Αθανασίου και της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επιτρόπου για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας, Viviane Reding.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας το πρώτο εξάμηνο του 2014 και στο πλαίσιο της τρέχουσας Λιθουανικής Προεδρίας, συζητήθηκε η προώθηση της πρότασης νομοθετημάτων (Κανονισμού και Οδηγίας), για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε τη σημασία που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στις σχετικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αναμένεται να συμβάλουν στην κατοχύρωση του δικαιώματος στο ιδιωτικό απόρρητο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Αθανασίου εκτιμά ότι η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας, θα αποτελέσει μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας και θα συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας της σε παγκόσμιο επίπεδο.
 

Σχόλια