Χ. Καστανίδης: «Να εφαρμοστεί ο νόμος για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες»

0

Παραγγελία προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, με την οποία ζητά την άμεση εφαρμογή του νόμου για την παράνομη τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων στο οδικό δίκτυο και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος όσων ευθύνονται για την πράξη αυτή, απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης.
Δύο εβδομάδες μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε ότι οι υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες σε οδικούς άξονες κατοικημένων περιοχών παραβιάζουν τις διατάξεις της Διεθνούς Συμβάσεως της Βιέννης, την ελληνική νομοθεσία και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πρέπει να αφαιρούνται από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή το ΥΠΕΧΩΔΕ, ο κ. Καστανίδης υπογραμμίζει στο έγγραφό του ότι παρατηρείται ολιγωρία στους ελέγχους, αλλά και ουσιαστική αδυναμία επιβολής κυρώσεων. «Διατηρείται μια παράνομη κατάσταση, η οποία προσβάλλει κυρίως το έννομο αγαθό της ασφάλειας των οδηγών και πεζών και εκθέτει την πολιτεία», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Κατόπιν αυτού, ζητά από τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς να προχωρούν στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των παραβατών, αλλά και να ζητούνται ευθύνες από τα αρμόδια όργανα που παραβιάζουν το καθήκον τους και δεν εφαρμόζουν τον νόμο διενεργώντας ελέγχους και αφαιρώντας τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.

Σχόλια