Χ.Αθανασίου: Επιφυλακτικός για τη σύγκληση πολιτικού συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

0

Τις επιφυλάξεις του για μια ενδεχόμενη σύγκληση πολιτικού συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το θέμα της της Χρυσής Αυγής, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χ. Αθανασίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική επιτήρηση των κρατουμένων, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Αθανασίου εξέφρασε επιφυλάξεις για την ουσιαστική συμβολή ενός πολιτικού συμβουλίου στην ουσιαστική επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, τόνισε ωστόσο, ότι πρόκειται για προσωπική άποψή και ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να υποκαταστήσει τη βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική αρνητική κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναγνώρισε τις καθυστερήσεις που υπήρξαν, σχετικά με την κατάθεση του πολυσυζητημένου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και δεσμεύτηκε για τη θέση του ζητήματος, ως άμεσης προτεραιότητας για το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σχετικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων, ο υπουργός εμφανίστηκε ανοιχτός σε βελτιωτικές αλλαγές και τόνισε, για μία ακόμα φορά, ότι ένας από τους βασικούς στόχους των ρυθμίσεων είναι η μερική αποσυμφόρηση των φυλακών.

Σχόλια