Χαμηλές οι επιδόσεις της Ελλάδας στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών

0

Εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις παρουσιάζει η Ελλάδα όσον αναφορά τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και ειδικότερα την ευρυζωνικότητα, όπως επισήμανε η αρμόδια για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα Μέσα Ενημέρωσης Επίτροπος, Βίβιαν Ρέντινγκ.

Η κ.Ρέντινγκ, η οποία επισκέφθηκε την Παρασκευή τα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, απέδωσε το γεγονός αυτό στην απουσία της μεταφοράς στο ελληνικό δίκαιο του νομοθετικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις τηλεπικοινωνίες, καθώς και στην απουσία ανταγωνισμού στις υποδομές της σταθερής τηλεφωνίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, κ. Γιακουμάκης σημείωσε ότι η Επιτροπή έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τον ορισμό και την ανάλυση των επιμέρους αγορών, προκειμένου να διασφαλίσει την άμεση υλοποίησή του νέου ευρωπαϊκού Κανονιστικού Πλαισίου, όταν αυτό μεταφερθεί στην ελληνική νομοθεσία. Παράλληλα, σημείωσε ότι απασχολεί πολύ την ΕΕΤΤ η υστέρηση στην ανάπτυξη και την προώθηση των ευρυζωνικών δικτύων και υπηρεσιών καθώς και η μεγάλη απόσταση που πρέπει να καλύψει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Σχόλια