Χατζηγάκης: “Παραπλανητικοί συσχετισμοί”

0

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε “παραπλανητικό” τον οποιοδήποτε συσχετισμό της υπόθεσης Παυλίδη με άλλη υπόθεση η οποία έχει πάρει το δρόμο προς τη Βουλή.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αφορά δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα”, το οποίο υποστηρίζει ότι υπάρχει άλλη μηνυτήρια αναφορά ιδιώτη κατά του προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ, Δ.Καπράνου, η οποία κοινοποιήθηκε στον Π.Παναγιωτόπουλο ως πρώην υπουργό Απασχόλησης και ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, παρά το γεγονός ότι υπήρξε μόνο μια απλή αναφορά του ονόματος του κ. Παναγιωτόπουλου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, υπογράμμισε ότι κάθε συσχέτιση της υπόθεσης Παναγιωτόπουλου με την υπόθεση Παυλίδη είναι παραπλανητική.

«Η υπόθεση που αφορούσε τον κ. Παυλίδη δεν περιήλθε καν σε γνώση του υπουργείου Δικαιοσύνης, αφού μετά από γνώμη του αρμόδιου Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανασίου Κονταξή, επεστράφη στον Εισαγγελέα Ρόδου. Πρόκειται για δύο χωριστές υποθέσεις επί των οποίων οι δύο αρμόδιοι Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου έκριναν με βάση την απόλυτη δικαστική ανεξαρτησία τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Χατζηγάκης χαρακτήρισε, επίσης, αήθη τον ισχυρισμό ότι η υπόθεση της διαβίβασης της δικογραφίας που αναφέρεται και στον Πάνο Παναγιωτόπουλο μπορεί να έχει οποιαδήποτε πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα, όπως λόγου χάρη με τον χειρισμό της υπόθεσης Παυλίδη.

«Η υπόθεση Παυλίδη έλαβε ευρεία δημοσιότητα στις αρχές του Αυγούστου 2008, ενώ η πρόταση του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Μ. Ανδρειωτέλλη που αναφέρετο στον κ. Π. Παναγιωτόπουλο είχε προηγηθεί χρονικά και συγκεκριμένα είχε αποσταλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τις 23 Ιουλίου 2008» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τονίζεται, μάλιστα, ότι «είναι αυθαίρετος ο οποιοσδήποτε συσχετισμός ότι μπορεί η ανάμειξη του ονόματος του κ. Παναγιωτόπουλου να έχει σχέση με την υπόθεση των ομολόγων, επί της οποίας διενεργείται από μακρού κύρια τακτική ανάκριση. Έχει σχέση και μόνο με απλή μηνυτήρια αναφορά ιδιώτη», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σχόλια