Χατζηγάκης: «Τσουνάμι δικαστικών υποθέσεων» το καλοκαίρι

0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης δεσμεύτηκε να καταβάλει προσπάθειες για την άμεση επίλυση όλων των εκκρεμών υποθέσεων μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για τις εξελίξεις στις υποθέσεις της Μεβγάλ, των ομολόγων, της Siemens, του Ζαχόπουλου, των υποκλοπών, των Πακιστανών, της Cosmote-Γερμανού, της ΔΕΚΑ.

«Θα κάνουμε ένα τσουνάμι δικαστικών υποθέσεων, ώστε μέσα στο καλοκαίρι όλες οι αυτές οι μεγάλες υποθέσεις που εκκρεμούν να πάρουν το δρόμο τους», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Χατζηγάκης τόνισε ότι πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να λύσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις υποθέσεις και να εδραιώσουμε την πεποίθηση στον ελληνικό λαό ότι η Δικαιοσύνη κινείται σωστά, δίκαια και γρήγορα.

Αναφορικά με την παρέμβασή του μετά τη δικαστική απόφαση για την απόσυρση από τις σχολικές βιβλιοθήκες του βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου, ο κ. Χατζηγάκης διευκρίνισε ότι πρόκειται για απόφαση της οποίας το σκεπτικό είναι επιεικώς απαράδεκτο και γι αυτό το λόγο έστειλε έγγραφο στον αρμόδιο επιθεωρητή για να ελέγξει τα πράγματα.

«Ζούμε», πρόσθεσε, «σε έναν αιώνα ελευθερίας και δεν είναι επιτρεπτός ο σκοταδισμός και οι επιθέσεις εναντίον της πνευματικής ιδιοκτησίας. Τέτοια πράγματα είναι απαράδεκτα στις σημερινές ημέρες».

Ο Σ. Χατζηγάκης ενημέρωσε ακόμη τον πρωθυπουργό για τα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή, τα οποία αφορούν στις οικογενειακές σχέσεις και το σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και για άλλες μεταρρυθμιστικές προτάσεις οι οποίες θα πάρουν τη μορφή νομοσχεδίων.

Σχόλια