Χατζηγάκης: Υπέρ της προσαρμογής της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, δήλωσε ότι η ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θα πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να βρίσκεται σε αρμονία με τις λειτουργίες και τις εξουσίες του κράτους.
Από τη Ρώμη, όπου βρέθηκε για την 10η επέτειο από την υπογραφή της σύμβασης του ΟΟΣΑ κατά της δωροδοκίας, ο κ. Χατζηγάκης άφησε να εννοηθεί ότι θα παρέμβει στη λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής.
Αρχικά, τόνισε πως η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν πρόκειται να καταργηθεί, ούτε θα πάψει να παίζει το ρόλο που ορίζεται από το Σύνταγμα.
«Θα προσαρμοστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να βρίσκεται σε συμβατότητα και σε πλήρη συνεργασία και αρμονία με τις συντεταγμένες λειτουργίες και εξουσίες του κράτους και κυρίως με τη δικαστική, ώστε από κοινού να μπορούν να προστατεύουν το άτομο και το κοινωνικό σύνολο», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Ο πρόεδρος και τα μέλη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων παραιτήθηκαν εξαιτίας της παρακολούθησης και καταγραφής της πορείας του Πολυτεχνείου από κάμερες, παρά την αντίθετη απόφαση της Αρχής. Οι ενέργειες της αστυνομίας βασίστηκαν σε γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, που όμως -σύμφωνα με την ανεξάρτητη αρχή- δεν έχει δικαιοδοσία στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Τα μέλη της Αρχής δήλωσαν για τις παραιτήσεις τους: «Δεν είχαμε άλλον τρόπο να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των πολιτών και το έργο της Αρχής».

Σχόλια