Ξεκίνησε η δίκη για τα «στημένα» τηλεπαιχνίδια

0

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης άρχισε χθεςη δίκη του ιδιοκτήτη τοπικών τηλεοπτικών σταθμών Βασίλη Χρηστίδη και άλλων δέκα συνεργατών του, που κατηγορούνται για την υπόθεση των «στημένων» τηλεοπτικών παιχνιδιών με θύματα χιλιάδες ανυποψίαστους τηλεθεατές.

Ο Χρηστίδης και οι συγκατηγορούμενοί του, στην πλειονότητα παρουσιαστές τηλεπαιχνιδιών και τεχνικοί, κατηγορούνται για σωρεία αδικημάτων και σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης φέρονται να απέσπασαν περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ από 200.000 και πλέον ανυποψίαστους τηλεθεατές μέσω των «στημένων» τηλεπαιχνιδιών που διοργάνωναν στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης τοπικών τηλεοπτικών σταθμών παραπέμπεται να δικαστεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη κατ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατηγορία με την οποία βαρύνονται άλλα πέντε άτομα, ενώ οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στην απάτη.

Στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρέθηκαν και δεκάδες άτομα που κατήγγειλε ότι έχασαν μεγάλα χρηματικά ποσά από τα τηλεπαιχνίδια και αναμένεται να καταθέσουν στη δίκη.

Σχόλια