Ξεκίνησε η δίκη για τα Ζωνιανά

0

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ξεκίνησε η δίκη για τα Ζωνιανά με 42 άτομα στο εδώλιο, τα οποία κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονιών, αγοραπωλησίες ναρκωτικών, ληστείες ΑΤΜ, νομιμοποίηση χρημάτων από παράνομες συναλλαγές και άλλα ακόμα αδικήματα.

Με υπουργική απόφαση το δικαστήριο συνεδριάζει για λόγους ασφαλείας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθήνας.

Σύμφωνα με το βούλευμα εφετών Κρήτης, στο δικαστήριο συνεξετάζονται 8 δικογραφίες, που σχηματίστηκαν μετά από ανάκριση που διενήργησε ειδικός εφέτης ανακριτής Κρήτης, ο οποίος ορίστηκε μετά την αιματηρή συμπλοκή κατοίκων των Ζωνιανών, με 49 αστυνομικούς, που έκαναν επιχείρηση στο χωριό, στις 5/11/2007.

Στη συμπλοκή τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ο ειδικός φρουρός Ευστάθιος Λαζαρίδης. Η επιχείρηση της αστυνομίας είχε οργανωθεί μετά τη σύλληψη στις 30 Οκτωβρίου 2007 νεαρού κατοίκου Ζωνιανών, για κατοχή και πώληση ναρκωτικών.

Οι υποθέσεις που εξετάζονται από το δικαστήριο, στις οποίες υπάρχουν κοινοί κατηγορούμενοι, αφορούν:

1. Ληστείες μηχανημάτων αυτόματων μηχανημάτων τραπεζών από 19/12/2006 έως 29/12/2007, για τις οποίες κατηγορούνται 14 άτομα.
2. Απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος αστυνομικών, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στα Ζωνιανά, στις 5/11/2007, για τις οποίες αντιμετωπίζουν κατηγορίες 12 άτομα.
3. Υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων με έξι κατηγορούμενους.
4. Υποθέσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, με 14 κατηγορούμενους.

Στη δίκη παρίστανται πάνω από 20 δικηγόροι, ενώ αναμένεται να καταθέσουν περισσότεροι από 150 μάρτυρες.

Σχόλια