Ξεκίνησε η δίκη του “Περίανδρου” σε δεύτερο βαθμό

0

Ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό, ενώπιον του μικτού ορκωτού Εφετείου, η δίκη του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου, γνωστού και ως Περίανδρου, φερόμενου ως ηγετικού στελέχους της «Χρυσής Αυγής», που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και αφορά την επίθεση σε βάρος τριών φοιτητών απέναντι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, τον Ιούνιο 1998.

Σε πρώτο βαθμό, ο Ανδρουτσόπουλος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 21 ετών. Με την έναρξη της διαδικασίας ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία δηλώνοντας ότι είναι αθώος και ότι βρισκόταν δύο ώρες νωρίτερα από το περιστατικό στα δικαστήρια, αλλά όχι στον επίμαχο χώρο.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν χθες οι τρεις φοιτητές, που έχουν δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του κατηγορουμένου.

Ο πρώτος μάρτυρας, Δημήτρης Κουσουρής, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από την επίθεση, κατέθεσε ότι δεν είναι απόλυτα σίγουρος αν το πρώτο χτύπημα που δέχθηκε και από το οποίο έχασε τις αισθήσεις του, ήταν από τον κατηγορούμενο.

Ωστόσο, όπως τόνισε, ο κατηγορούμενος τον στοχοποίησε γιατί τον άκουσε να λεει στην υπόλοιπη ομάδα οχτώ έως δέκα ατόμων, «αυτός είναι», λίγο πριν δεχθεί την επίθεση.

Ο δεύτερος φοιτητής κατέθεσε ότι αναγνωρίζει τον κατηγορούμενο ως έναν από την ομάδα που τους πλησίασε και ξεκίνησε την επίθεση εναντίον τους. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε δεν ξέρει ποιοι τον χτύπησαν.

Ο τρίτος των μηνυτών περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκαν, ωστόσο, όπως είπε, δεν θυμάται το πρόσωπο εκείνου, που τον χτύπησε.

Σχόλια