Ξεκίνησε η δίκη του φοιτητή με τα «πράσινα παπούτσια»

0

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κατερίνης ξεκίνησε με ισχυρά μέτρα αστυνόμευσης ξεκίνησε η δίκη του 21χρονου φοιτητή της Πολυτεχνικής του ΑΠΘ – γνωστού ως «φοιτητή με τα πράσινα παπούτσια» – που είχε συλληφθεί τα ξημερώματα της 5ης Μαΐου 2007, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από την Παλιά Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Μαζί του κατηγορούνται άλλα τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι δύο -30 και 26 ετών- αντιμετωπίζοντας κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, όπως ο νεαρός φοιτητής. Για έναν εξ αυτών, τον 26χρονο, αναμένεται να προσδιοριστεί νέα δικάσιμος, καθώς, η συνήγορός του δεν παρέστη στο δικαστήριο, επικαλούμενη προσωπικό της κώλυμα.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας εξετάστηκαν οι τρεις αστυνομικοί που ήταν στην ομάδα που συνέλαβε τον φοιτητή.

Στις καταθέσεις τους, οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι διέκριναν τον φοιτητή να σπάει με καδρόνι το πίσω μέρος Ι.Χ. αυτοκινήτου, επί της Εθν. Αμύνης, να εισέρχεται στιγμιαία εντός του Πανεπιστημίου και να εξέρχεται αυτής κρατώντας μία βόμβα μολότοφ την οποία εκσφενδόνισε στο οπίσθιο τμήμα του οχήματος. Ωστόσο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας, δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν εάν η μολότοφ εξερράγη, όπως περιγράφεται, στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Τόσο στο στάδιο της προανάκρισης όσο και στην ανάκριση οι αστυνομικοί είχαν ισχυριστεί ότι ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου φορούσε πράσινα παπούτσια, όμοια μ εκείνα που είχε ο 21χρονος.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η υπεράσπιση του φοιτητή προέβαλε οπτικοακουστικό υλικό, ισχυριζόμενη ότι ο φερόμενος ως δράστης του επεισοδίου έχει διαφορετικό σωματότυπο και έφερε διαφορετική αμφίεση απ ότι ο νεαρός φοιτητής.

Το δικαστήριο συνεχίζεται αύριο με την εξέταση των υπολοίπων μαρτύρων.