Χιλιάδες προσφυγές στο ΣτΕ από διευθυντικά στελέχη του Δημοσίου

0

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει πάνω από 6.000 διευθυντικά στελέχη του Δημοσίου που επανακρίθηκαν από τα νέα Υπηρεσιακά Συμβούλια, με βάση τον Ν.3260/2004 τον οποίο κατήρτισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους.

Συγκεκριμένα, στελέχη του δημοσίου τομέα έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο Ν.3260/2004 και άκυρη η απομάκρυνσή τους, καθώς, όπως υποστηρίζουν, παραβιάζεται η αρχή της ισότητας στις επιλογές των στελεχών του Δημοσίου. Μεταξύ των αιτούντων είναι οι διοικητές των νοσοκομείων που αντικαταστάθηκαν με απόφαση του υπουργού Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη, και στελέχη της εκπαίδευσης από την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου.

Παράλληλα, πολλοί έχουν προσφύγει και στα διοικητικά δικαστήρια ζητώντας τη μισθολογική αποκατάστασή τους, αφού εκείνοι που απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους μπορούν πλέον ή να παραμείνουν στο Δημόσιο ως απλοί υπάλληλοι με μειωμένες αποδοχές ή να βγουν στη σύνταξη, εφόσον έχουν συμπληρώσει τα αναγκαία για τη συνταξιοδότησή τους χρόνια υπηρεσίας.

Σχόλια