Χωρίς αποτέλεσμα και η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή νέου ΠτΔ

0

Με 168 ψήφους υπέρ του Σταύρου Δήμα και 131 ‘’παρών’’ και με την απουσία μιας βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έληξε η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να συγκεντρωθεί και πάλι η απαιτούμενη πλειοψηφία των 200 βουλευτών.

Εκτός των 155 ψήφων που συγκεντρώθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία, ο Σταύρος Δήμας πήρε θετική ψήφο από 13 ακόμη βουλευτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οκτώ βουλευτές που μεταπείστηκαν σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία ήταν οι Γιάννης Κουράκος, Βασίλης Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης, καθώς και οι ανεξάρτητοι πλέον πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Μετά τη δεύτερη άκαρπη ψηφοφορία, η εκλογή Προέδρου θα αποφασιστεί σε μία τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι και στην οποία απαιτείται πλέον η συγκέντρωση 180 ψήφων για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Εάν και η τρίτη ψηφοφορία αποβεί άκαρπη, τότε διαλύεται η Βουλή και προκηρύσσονται εκλογές.

Σχόλια