Χωρίς προφυλακίσεις η πρώτη υπόθεση όπου εφαρμόζεται ο πρόσφατος νόμος για τις κουκούλες

0

Πέντε νεαροί που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο στη Νίκαια, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο ενός 25χρονου Πακιστανού που είχε κρατηθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής ως ύποπτος επίθεσης εναντίον ανηλίκου, ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον πρόσφατο, πολυσυζητημένο νόμο για τις κουκούλες.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «διατάραξη της κοινής ειρήνης» σε βαθμό κακουργήματος, καθώς τα μαντίλια και οι αντιασφυξιογόνες μάσκες που φορούσαν για να προστατευθούν από τα δακρυγόνα, σε συνδυασμό με τα κράνη που φορούσαν στις μηχανές τους, τούς ενέταξαν στις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου για τις κουκούλες. Έτσι, θα μπορούσε να διαταχθεί η προφυλάκισή τους.
Ωστόσο, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Πειραιά, οι δύο από τους πέντε νεαρούς αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφού τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Οι υπόλοιποι τρεις ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο, Πέμπτη. Πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες βάραιναν έναν νεαρό και μια νεαρή, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σχόλια