ΥΔΜΗΔ: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η έκθεση των ελεγκτών

0

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέστειλε την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, όπως είχε υποχρέωση, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, τις εκθέσεις των επιθεωρητών – ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για άρνηση ελέγχου.
Συγκεκριμένα, πέντε δήμοι, από τους δέκα συνολικά που ελέγχονται έως τώρα για τη μονιμοποίηση υπαλλήλων με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, αρνήθηκαν τη χορήγηση στοιχείων και δικαιολογητικών στους εντεταλμένους για το σκοπό αυτό επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης. Οι Δήμοι για τους οποίους έχουν εκδοθεί εκθέσεις άρνησης του ελέγχου, οι οποίες διαβιβάστηκαν λόγω αρμοδιότητας και στον Υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, είναι οι Δήμοι Χαλανδρίου, Λαρίσης, Νικαίας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πατρέων και Ζωγράφου.
Σημειώνεται ότι στους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ασπροπύργου και Ρεθύμνης, η διαδικασία επανελέγχου εξελίσσεται κανονικά και τα αρμόδια όργανα συνεργάζονται και παρέχουν τα σχετικά στοιχεία στα κλιμάκια των ελεγκτών. Αντίστοιχος έλεγχος διενεργείται και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα επεκταθεί και σε άλλους φορείς.
Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο θέμα, δήλωσε σχετικά:
«Η εφαρμογή των νόμων δεν μπορεί να είναι επιλεκτική. Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης εξάντλησαν όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τους ελεγχόμενους φορείς, αλλά φαίνεται πως κάποιοι επιλέγουν να αρνούνται το αυτονόητο, δηλαδή τον έλεγχο νομιμότητας. Τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

 

Σχόλια