Υμηττός: επείγουσα προκαταρκτική έρευνα ζήτησε ο Εισαγγελέας του ΑΠ

0

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατασκευή των 36 κατοικιών στο πρώην «Στρατόπεδο Σακέτα» στον Υμηττό.

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών ενέκρινε το αίτημα του προέδρου του «Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού» ώστε να προσκομιστούν τα έγγραφα με τα οποία εγκρίθηκε η ανέγερση.

Ο πρόεδρος του ίδιου Συνδέσμου κατέθεσε και μήνυση κατά παντός υπευθύνου με στόχο να σταματήσουν τα έργα ανέγερσης των 36 κατοικιών.

Επίσης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Βύρωνα κ. Παναγιώτης Κόνσουλας κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον υπουργό Άμυνας καταγγέλλοντας ως παράνομη πράξη την κατασκευή των κατοικιών.

Ο κ. Κόνσουλας ζήτησε να κατεδαφιστούν «εδώ και τώρα» οι κατοικίες στον Υμηττό και να αποδοθεί η περιοχή στους κατοίκους για τη διαμόρφωση χώρου πρασίνου.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Άμυνας Κώστας Τασούλας επιχειρώντας να απαντήσεις στις κλιμακούμενες αντιδράσεις για το θέμα, τόνισε ότι είναι νόμιμη η χρήση γης στη Β Ζώνη Υμηττού για το στρατό, καθώς είναι διαφορετική η στρατιωτική νομοθεσία.

Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στην κατασκευή 36 ατομικών δωματίων σε 2 συγκροτήματα που προορίζονται για επιστρατευτικές και επιχειρησιακές ανάγκες στη θέση συνεργείου οχημάτων, αντλίας καυσίμων και δεξαμενής πετρελαίου που υπήρχαν στην επίμαχη έκταση.

«Με τα νέα κτίρια έχουμε πολύ λιγότερο οχλούσα χρήση από την προγενέστερη, έχουμε λιγότερο τσιμέντο σε σχέση με πριν» υποστήριξε ο υφυπουργός.

Σχόλια