Υπ. Δικαιοσύνης: Ανάγκη επιπλέον μέριμνας για άπορους, αστέγους και ασυνόδευτα ανήλικα

0

Την ανάπτυξη πλέγματος κοινωνικής προστασίας για άπορους, άστεγους και ασυνόδευτα ανήλικα πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.Γ. Σούρλας, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής. Ο κ. Σούρλας τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων προς την ανωτέρω κατεύθυνση καθώς όλο και διογκώνεται ο αριθμός των πολιτών που ζουν κάτω απ’ το όριο της φτώχειας.

«Δεν συνιστά», όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, «στοιχείο κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπισμού το γεγονός ότι υπάρχουν περίπου 20.000 άστεγοι που δεν έχουν που να κοιμηθούν, ενώ υπάρχουν αναξιοποίητοι στεγασμένοι χώροι και για μερικούς δεν αρκούν ακόμη και κατοικίες με χιλιάδες τετραγωνικά. Πρέπει να αντιληφθούν οι πάντες, ότι αυτές οι ακραίες ανισότητες θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, την αρμονική συμβίωση και τη δημιουργική πορεία της χώρας και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν».

Επιπλέον ο κ.Σούρλας αναφερόμενος στο θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων, τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος παρατεταμένης κράτησης ανηλίκων μεταναστών σε κρατητήρια της Αστυνομίας, λόγω έλλειψης των κατάλληλων υποδομών και περιορισμένων χώρων φιλοξενίας.

Σχόλια